Innovatiedag Blik op de wei

Op de Innovatiedag ‘Blik op de wei’, geeft het VIC een laatste ‘boost’ aan het icoon Veenweiden Beweiden. Ook het nieuwe icoon Veenweiden Veerkracht staat deze dag centraal, met onderwerpen als een gezond weiderantsoen, de kracht van kruiden en de waarde van wortels. Het VIC organiseert deze Innovatiedag samen met haar partners op dinsdag 22 maart a.s. Als u deze Innovatiedag graag wilt bijwonen, bekijk dan hier de uitnodiging en meldt u aan!

 

Nu het VIC afstand neemt van het icoon Veenweiden Beweiden, wil ze op de Innovatiedag ‘Blik op de wei’ nog een laatste ‘boost’ geven aan het vakmanschap weiden.
Deze dag staat in het teken van het beweidingsseizoen 2016, boordevol met innovaties die de ‘blik op het beweiden’ vergroten. Tevens een mooi moment om onderwerpen van het nieuwe icoon Veenweiden Veerkracht te introduceren.
Met het icoon Veenweiden Veerkracht willen we de kracht van de natuur in het veenweidengebied herontdekken, met als leidend principe de natuurlijke processen, waarbij we niet sturen maar richting geven aan het verloop. Op het programma staan thema’s die het belang van Veenweiden Veerkracht benadrukken, zoals een gezond weiderantsoen en de kracht van wortels en kruiden.

Het VIC organiseert deze 14e Innovatiedag op 22 maart samen met haar partners PPP-Agro Advies, Coöperatie KTC Zegveld en Wageningen UR Livestock Research.

Voor meer informatie over deze Innovatiedag en voor aanmelding bekijk de uitnodiging