Innovatieagenda Agrologistiek krijgt vorm

De bereidheid om samen te werken aan veiliger en duurzamer transport van mensen, dieren en spullen in de veenweiden blijkt groot. Diverse partijen komen met suggesties voor de invulling van de agrologistiek in de veenweiden. De uitdaging voor het VIC is om samen met deze partijen te komen tot zichtbare verbeteringen.

Roelof Westerhof, Innovatiemanager Agrologistiek van het VIC werkt hard aan een gezamenlijke innovatieagenda met projecten die in 2016 van start moeten gaan. De bereidheid om samen te werken aan veiliger en duurzamer transport in de veenweiden blijkt groot. Er leven veel bruikbare ideeën. De volgende uitdaging is nu dan ook om te komen tot zichtbare verbeteringen. Het wordt steeds duidelijker dat goede oplossingen alleen werken als partijen gezamenlijk bereid zijn tot verandering. Bijvoorbeeld omdat de inrichting van de openbare ruimte, het verkeersbeleid en de bedrijfsvoering van ondernemers in een gebied opnieuw op elkaar moeten worden afgestemd.

Vijf studenten van de CAH Vilentum in Dronten onderzoeken vanaf oktober de succesfactoren van duurzame en structurele oplossingen. Over hun werk kunt u in de volgende nieuwsbrief meer lezen.

Voor meer informatie over Agrologistiek neem contact op met Roelof Westerhof | roelof@veenweiden.nl