TimSelders

Kennismaken met Tim Selders, directeur VIC Zegveld

15 februari 2023 | Bericht

Van auto’s, printers en bier naar veen… Misschien niet de meest voor de hand liggende move qua ‘business’, maar wel als gaat om de rode draad in mijn werk: innovatiemanagement. Ofwel, ruimte maken voor vernieuwing en deze tot waarde brengen. Door een goed proces, een duidelijke richting, experimenteerruimte, de juiste tools en synergie met partners. VIC Zegveld heeft alles in zich om daar invulling aan te geven.

De afgelopen 25 jaar heb ik veel innovatieteams mogen bouwen en versterken. En dan nu, vanaf januari, een innovatieteam op veen…met alle vraagstukken die daarbij horen. Een mooie uitdaging. Het VIC heeft zich de afgelopen 10 jaar wel bewezen en veel voor elkaar gekregen. Met een team dat de handen uit de mouwen steekt en andere perspectieven durft te schetsen. En dat bovendien bezig is met iets uitermate relevants; innovatie op veen in een brede context. Daar wil ik graag aan bijdragen en mijn kennis voor inzetten.

De opgaves in het veen worden groter, nijpender en lastiger. De budgetten van projecten groter, samenwerkingen complexer en meningen scherper. Dit terwijl de tijd dringt. Ik geloof, en heb ervaren, dat extra structuur in tijden van druk, innovators sterker maakt en beter laat innoveren. Het innovatieproces is hard werken, maar moet soepel verlopen. De uitkomsten van dat proces, de innovaties, zullen daarentegen niet altijd soepeltjes worden omarmd. Die zullen soms schuren, soms inspireren.

‘Fris kijken, dwars denken’ zit in het DNA van het VIC gebakken. Net als samenwerken. Daar herken ik mezelf in. Op die manier wil ik ook invulling geven aan mijn rol binnen VIC. Nieuwsgierig en gedreven. Samen met huidige én nieuwe (onverwachte) partners. In gesprek met boeren en grondbezitters, maar ook met burgers en bedrijven. In lijn met wat onze opdrachtgevers bezighoudt, maar soms ook erbuiten. En natuurlijk met een super VIC team waar ik me nu al in thuis voel.

Tim Selders